Konfiguration af IP kamera - sende billede i email ved bevægelse

Formålet med denne side er at vise hvordan man konfigurere et IP kamera til at sende en email, med et vedhæftet billede, ved bevægelse.

Hos DV Sikring har vi flere forskellige typer kamera med forskelligt firmware. Denne guide gælder kun for en af vores typer firmware så hvis ikke billederne i denne guide ligner det du har i dit IP kamera, så kontakt os for at høre om dit IP kamera har denne feature.

For at kunne sætte kameraet op til at sende emails ved bevægelse kræves det at du har adgang til en SMTP server og har en email der kan modtage JPEG filer.

Konfiguration af email

Første skridt er at sætte IP kameraet op til at kunne sende en email. Dette kræver at du har adgang til en SMTP server. 

Opsætning af email

Aktiver emails ved at sætte flueben i "Enable" (1).

Indtast SMTP oplysningerne og hvis du ønsker at modtage et billede i emailen når IP kameraet detekterer bevægelse skal der sættes flueben i "Attach Pic" (2).

Sæt flueben i SSL (3) hvis din SMTP server understøtter det.

Afprøv din email opsætning ved at trykke på "Mailbox test" (4). Dette gør at der sendes en mail gennem SMTP serveren til den ønskede modtager.

Afslut ved at trykke på OK (5).

Opsætning af motion detection

Bevægelses detektering er her hvor man indstiller IP kameraet til at detektere bevægelse og hvad der skal ske når der er bevægelse.

Opsætning af bevægelses detektion

Start med at aktivere bevægelses detektion ved at sætte flueben i "Enable Alarm" (1).

Sæt flueben i "Linkage email" (2) for at sende en email ved bevægelse. Ved kontinuert bevægelse sende emailen med intervallet defineret i (5).

"Linkage Capture" (3) starter enkelt billede optagelse.

"Linkage Record" (4) starter video optagelse ved bevægelse (optager f.eks. til USB stick eller SD kort).

"Alarm Durations" (5) er hvor længe en alarm er aktiv efter bevægelsen er detekteret.

Sæt flueben i (6) for at kopiere opsætningen til alle dage og tryk herefter på "Copy" (7).

Det er kun muligt at indstille en følsomhed for hele billedet (8). Jo lavere tallet er jo mere følsom bliver kameraet for bevægelse.

Hvis der er et område i billedet der bevæger sig meget som f.eks. et træ, busk eller en vej kan disse områder maskes ud så de ikke forårsager en falsk alarm i IP kameraet. Dette gøre i "Motion Area" (9).

Afslut ved at trykke på OK (10).

Planlægning af bevægelses detektion

Ovenstående punkter har aktiveret bevægelses detektion, men vi mangler stadig at indstille hvornår kameraet skal detektere bevægelse.

Planlægning af optagelser

Start med at vælge "Plan record" i listen (1) og vælg den grønne "Motion Detection" (2).

Efterfølgende vælges hvilket dage og hvilket tidsrum hvor bevægelses detektion skal være aktiveret. Ønsker du at bevægelses detektion skal være aktivt hele tiden skal alt være grønt. Ellers kan man kombinere det med andre muligheder.

Afslut ved at trykke på OK (4).