1. Har jeg brug for en NVR?
2. Hvor mange kamera har jeg og overvejer jeg at anskaffe flere?
3. Hvilken funktionalitet har jeg brug for?
4. Hvilken opløsning og framerate vil jeg gemme billederne i?

Har jeg brug for en NVR

Ønsker du at se live billeder fra kameraet på din mobiltelefon? Det kunne f.eks. bruges hvis alarmen går mens du ikke er hjemme eller hvis man lige vil se hvem det er der ringer på døren :-)

Hvis ovenstående er tilstrækkeligt for dig så har du ikke nødvendigvis brug for en NVR.

Vores kamera kan indstilles til at sende et billede via email eller ftp så hvis du kan "nøjes" med at få en email når der registreres bevægelse på et kamera så kan det også være et argument til at undværre en NVR. Bemærk at afhængig af hvilken følsomhed du vælger for kameraet og hvor meget bevægelse den registrere kan der godt komme mange emails på en dag.

Hvor mange kamera har jeg og overvejer jeg at anskaffe flere

Overvej om du kunne finde på at købe flere kamera i nær fremtid. Det er surt at bruge penge på udstyr der bliver for småt efter kort tid!

Vi anbefaler at du køber en NVR med nogle ledige pladser til et par "uforudsete" nye IP kamera.

Hvilken funktionalitet har jeg brug for

Der findes flere muligheder når man skal lave et overvågningsystem.

Vores dedikeret NVR er blot een af dem og der findes mange alternativer selvom de fleste af dem nok ender med at blive dyrere i sidste ende.

Vores kamera passer til det meste der findes derude - men ikke alt. Vigtigste parameter er at vores IP kamera giver en H.264 video steam så det setup du vælger skal kunne håndtere denne form for video.

Har du mod på det så kan man finde en gammel PC og putte noget overvågningssoftware på maskinen og vupti så har du en NVR. Der findes open source software der faktisk performer ret godt (f.eks. ZoneMinder) men det meste af den software der er billig/gratis kan kræve ret meget CPU kraft pr kamera. Til gengæld får du også mere kontrol og valgmuligheder når du skal sætte det op.

Vi kan også anbefale at man køber en Synology NAS. De har noget rigtigt godt software til videoovervågning på deres NAS og så er der nogle ganske gode apps til både Android og IOS. En sådan NAS til omkring 8-10 kamera koster lidt over 1.000 + moms og så følger der licens med til 2 kamera. Ekstra licenser til kamera koster ca. 400 pr. stk.

Vores kamera kan selvfølgelig også bruge i et professinelt setup med dedikert PC med hardware acceleration designet specifikt til overvågningssystemer.

Hvilken opløsning og framerate vil jeg gemme billederne i

Opløsning og hvor mange billeder der gemmes pr sekund er vigtige parametrer når du vælger en NVR. Vores billigste NVR kan klare en opløsning på 1920x1080 og 20 billeder i sekundet pr kamera (fps).

For langt de fleste vil man vælge omkring 4 fps hvilket vil reducere beastningen på netværket betydeligt samt begrænse pladsforbrug på harddisken.