Hvis ikke man lige har prøvet at sætte et overvågningssystem op før, så kan det godt være svært at overskue hvad man skal bruge. Heldigvis er det ikke så meget man har brug for så vi kan gøre det meget kort.

 

AHD IP
AHD kamera IP kamera
AHD DVR/HVR NVR/HVR
   
Coaxkabel + power til DVR/HVR fra hvert kamera Netværkskabel til hvert kamera
Strømforsyning til hvert kamera (her kan benyttes én strømforsyning samt en power-splitter) Strømforsyning til hvert kamera
Harddisk
HDMI kabel fra DVR/NVR/HVR til monitor/fjernsyn
Netværkskabel fra DVR/NVR/HVR til router/switch

   

HD IP kamera, AHD eller analog?

Der er ikke den store forskel prismæssigt på HD IP kamera og AHD (AnalogHD), og heller ikke den store forskel på billedkvalitet. Begge giver billeder i HD og er pålidelige.

Rene analog overvågning er nok pålidelige og billige men giver til gænggæld rigtig dårlige billeder. Nogle gange kan det endda være svært at se og genkende mennesker selv under optimale forhold. Dette gør at vi ikke kan anbefale at man etablerer et nyt system baseret på det "gammeldags" analog system og vi har helt valgt ikke at sælge disse systemer da vi gangske enkelt ikke tror der er ret mange der bliver tilfredse med et sådant system.

 

HD IP kamera

IP kamera kræver et netværkskabel eller en WIFI forbindelse for at virke. Det er efterhånden de fleste der har netværksstik rundt omkring i bygningen og så giver det jo mening at bruge dem til sine overvågningskamera.

En IP baseret løsning giver mulighed for at vælge trådløse/WIFI kamera. Vi anbefaler at man bruger netværkskabler frem for WIFI når det er muligt. WIFI er blevet bedre, men hvis man vil have en pålidelig forbindelse så skal man bruge et netværkskabel.

En ting man skal huske på er at selvom et IP kamera ikke kræver ret meget båndbredde så vil det dog bruge lidt. 

Et IP kamera kræver et netværkskabel og strømforsyning for at virke.

En anden fordel ved et IP kamera er at du sagtens kan se live video fra dine IP kamera uden brug af en NVR/HVR. Hvis ikke du har behov for at optage men kun vil se live video så kan man klare sig med kun at købe IP kamera og dermed holde udgifterne væsentligt nede.

 

AHD

AHD er en videreudvikling af det analoge system. Lidt simplificeret sagt så leverer AHD den digitale billedkvalitet på niveau med IP kamera men med den analoge simplicitet.

AHD er tænkt som en nem måde at opgradere fra et analog system til et HD system mens man beholder de eksisterende coaxial kabler. Bruger man een af vores HVR vil man også kunne bibeholde sine analoge kamera til man er klar til at køre alle sine kamera op i HD klassen.

Et AHD kamera kræver, for at virke, et coaxialkabel trukket fra DVR/HVR optageren og strøm. I de fleste tilfælde vil man trække strøm i et kombineret coaxialkabel med strøm så det kun er eet kabel.

Modsat IP kamera  kan du ikke bruge et AHD kamera til noget uden en optageenhed. Det er altså ikke muligt at se overvågningsbilleder uden en AHD DVR/HVR. 

 

Vil du kunne gemme optagelserne?

De fleste der overvejer et overvågningsystem vil gerne gemme optagelserne så man f.eks. kan se hvem der var på besøg i løbet af natten.

Optageren kaldes for en NVR når man snakker IP kamera. Hvis du vil bruge en AHD eller analog kamera baseret løsning hedder det en DVR eller AHD DVR.

Man kan også finde nogle HVR som er en hybrid udgave der både kan optage fra IP kamera, AHD kamera og analoge kamera (se evt vores produkter).